Pregledi vrhunskih ortopedov

dr. Robert Košak, dr.med.,
specialist ortopedske kirurgije

SPECIALIST KIRURG ZA POŠKODBE IN OBOLENJA HRBTENICE

dr. Košak Robert, dr.med., specialist ortopedske kirurgije

Dr. Robert Košak, dr. med je specialist ortoped, specializiran za obolenja hrbtenice. Medicinsko fakulteto v Ljubljani je zaključil leta 1996. Tekom študija na Medicinski fakulteti je prejel leta 1993 Prešernovo nagrado za znanstveno raziskovalno delo. Po zaključenem študiju na Medicinski fakulteti se je leta 1997 zaposlil v Kliničnem centru Ljubljana na Ortopedski kliniki, kjer je istega leta pričel s specializacijo iz ortopedije. Leta 2000 je s področja analize obrabe kolčnih endoprotez prejel naziv magister znanosti, leta 2006 iz istega področja tudi naziv doktor znanosti. Leta 2003 je opravil specialistični izpit iz ortopedije.

Že tekom specializacije je pokazal zanimanje za hrbtenična obolenja in je že v tem obdobju pričel z izvajanjem hrbteničnih operacij. Po končani specializaciji je nadaljeval delo na Ortopedski kliniki v Ljubljani, na Oddelku za kirurgijo hrbtenice, kjer je bil zaposlen do julija 2018.

Trenutno je zaposlen kot strokovni direktor v zasebnem Sanatoriju MD Medicina v Ljubljani, kjer še vedno izvaja le hrbtenične operacije. Izvaja hrbtenične operacije celotne hrbtenice, od vratne, prsne in ledvene. Ukvarja se s celotno patologijo hrbtenice. Njegovo ožje področje je zdravljenje otroških deformacij hrbtenice (skolioze). Težje deformacije izvaja kot edini hrbtenični kirurg v Sloveniji. Iz tujine je prinesel nekaj novih metod s področja zdravljenja skolioz in jih kot edini v Sloveniji še vedno izvaja. Tako je uvedel prednji pristop zdravljenja skolioz in uvedel Growing rod MAGEC sistem pri zdravljenju skolioz najmlajših otrok. Imel je številna predavanja, objavljenih je bilo tudi več njegovih del www.cobiss.si/raziskovalci.htm

Pregled je SAMOPLAČNIŠKI - cena 70 EUR.

Bolniki naj s sabo prinesejo slike na elektronskem mediju (CD) in izvide.

prof. dr. Drago Dolinar, dr. med.,
specialist ortoped

prof. dr. Drago Dolinar, dr.med., spec. ortoped

Prof. dr. Drago Dolinar se je rodil leta 1966 v Ljubljani. Študij medicine je končal na Medicinski fakulteti v Ljubljani leta 1993. Specialistični izpit iz ortopedije je opravil leta 1999. Pred tem je zaključil znanstveni magisterij z naslovom: »Aseptična nekroza glavice stegnenice pri odraslih«. Redno je zaposlen na Ortopedski kliniki v Ljubljani.

Leta 2004 je pridobil naziv doktorja znanosti, potem ko je uspešno zagovarjal doktorsko delo z naslovom: »Napovedna vrednost kolčnega sklepnega tlaka pri operativnem zdravljenju aseptične nekroze stegnenične glavice«. Od leta 2008 je zaposlen kot asistent na Katedri za ortopedijo, leta 2009 je bil izvoljen v naziv docenta, leta 2019 pa v naziv izrednega profesorja za področje Ortopedija.

Klinično se ukvarja z ortopedsko problematiko odraslih, pretežno z vgradnjo kolčnih in kolenskih endoprotez zaradi obrabnih sprememb. Specializiran je za opravljanje minimalno invazivnih operativnih metod in reševanje zahtevnejših primerov na tem področju ortopedske kirurgije.

Strokovno se je dodatno izobraževal v več priznanih ortopedskih centrih po svetu, med drugimi v Kanadi v okviru Anica Bitenc Travelling Fellowship, pod okriljem kanadskega ortopedskega združenja, v Baslu v Švici pri priznanem ortopedu prof. Ochsnerju, na Endokliniki v Hamburgu v Nemčiji. Leta 2017 je bil 3 mesece v Berlinu kot gostujoči profesor in svetovalec za področje ortopedije na Charité University Medical centre Berlin.

S strokovnimi referati ortopedske problematike odraslih aktivno sodeluje na domačih in mednarodnih konferencah. Vključen je v domače in mednarodne raziskovalne projekte s področja ortopedije in je vodja terciarnih raziskovalnih projektov Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Je mentor specializantom, mentor na dodiplomskem in podiplomskem izobraževanju študentom medicine na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru.

Njegova bibliografija je dosegljiva na COBISS-SICRIS.

Prof. dr. Drago Dolinar aktivno sodeluje v mednarodnih strokovnih združenjih s področja ortopedije in je član EFFORT (European foundations of Orthopaedics and Traumatolog), EHS (European Hip Association), EBJIS (European Bone & Joint Infection Society) in SOA (Slovenian Orthopaedic Association). Je pobudnik in organizator simpozija o Biomaterialih v okviru vsakoletne mednarodne konference o materialih in tehnologijah, ICMT v Portorožu.

Aktivno sodeluje tudi v Zdravniški zbornici Slovenije, je član nadzorne komisije in namestnik nacionalnega koordinatorja za specializacijo iz ortopedije.

Izvaja specialistične ortopedske preglede, nudi nasvete glede zdravljenja vseh ortopedskih težav in opravlja operacije ter ponuja najnovejše informacije o:

  • operaciji kolena in vstavitvi kolenske endoproteze,
  • operaciji kolka in vstavitvi kolčne endoproteze,
  • operacijah pri obrabah, boleznih in deformacijah drugih sklepov in mehkih tkiv gibalnega sistema
  • operacijah diskus hernije ledvene hrbtenice.

Nudi protibolečinske in protivnetne blokade sklepov. Nudi zdravljenje ortopedskih obolenj in poškodb s preparati hialuronske kisline, z bolniku lastno trombocitno plazmo (PRP terapija) in z mezenhimskimi matičnimi celicami. Podaja mnenje za invalidske komisije, izvedensko mnenje za postopke pred sodišči in na zavarovalnicah. Svetuje in predlaga napotitve na operacije, ki jih sam opravlja na koncesijo ali samoplačniško.

Pregled je SAMOPLAČNIŠKI - cena 70 EUR.

Bolniki naj s sabo prinesejo slike na elektronskem mediju (CD) in izvide.

 

 

Naročite se preko spodnjega obrazca

 

Pregled je SAMOPLAČNIŠKI - cena 70 EUR.

Bolniki naj s sabo prinesejo slike na elektronskem mediju (CD) in izvide.