Optika Preskar

Ko opazite meglen vid na daljavo ali bližino, imate občutek utrujenih oči pri dolgotrajnem branju ali ko za branje potrebujete več svetlobe, je čas, da preverite svojo vidno ostrino. Naročite se na pregled in z veseljem vam bomo pomagali.

Starši največkrat pripeljejo otroka na pregled, ko na sistematskem pregledu ugotovijo, da otrokov vid ni v mejah pričakovanega. Poleg rednih pregledov pa morajo biti starši pozorni, če otrok gleda televizijo vse bližje ekranu, škili, ima  glavobole ali drži glavo postrani.

Po opravljenem specialističnem pregledu , vam bomo v naši optiki svetovali pri izbiri okvirja glede na obliko vaših oči in obraza in glede na vašo dioptrijo.

Ponujamo korekcijska stekla japonskega podjetja Hoya in nemškega podjetja Rodenstock, ki slovita po svojih vrhunskih progresivnih lečah, izredno trpežnih antirefleksnih nanosih in nasploh po izjemni kakovosti. Sodelujemo tudi s slovenskim proizvajalcem stekel iz Ajdovščine – OKM, znanim po optimalno personaliziranih lečah.

Pri progresivnih očalih so poleg izbora stekel zelo pomembne meritve očesnih parametrov in sama izdelava očal. Individualna korekcijska stekla bomo za vas izdelali na podlagi natančnih meritev s pomočjo naprednih kamer tehnološko dovršene Rodenstockovo centrirne naprave  Impressionist 4.

Poleg korekcijskih in sončnih očal imamo v ponudbi še smučarska in plavalna ter zaščitna delovna očala, vsa z možnostjo vgradnje dioptrije. Voznikom in motoristom pa lahko vgradimo stekla Drive, ki zmanjšujejo bleščanje in nudijo dober vid tudi ponoči.

Slabovidnim nudimo bralne lupe Eschenbach z osvetlitvijo, kompaktnega ergonomskega dizajna, udobne za uporabo.

V ponudbi imamo različne tipe kontaktnih leče in tekočin s seti za njihovo uporabo , pršila proti rosenju in mikrofiber pralne krpice za čiščenje očal.

Delujemo v sklopu sodobno opremljene zasebne očesne ordinacije s koncesijo, specializirane tudi za preglede otrok. Poleg pregledov za kontaktne leče in predpis očal na zdravstveno kartico, naša očesna ordinacija opravlja preglede na napotnico izbranega zdravnika in samoplačniške preglede. Ukvarja se z diagnostiko, zdravljenjem in spremljanjem očesnih bolezni. Opravlja preglede očesnega ozadja, preglede vidnega polja, meritve očesnega pritiska, preglede za pridobitev in podaljšanje vozniškega dovoljenja, preglede pred in po operaciji katarakte.

Naša očesna ordinacija je usposobljena za spremljanje sladkornih bolnikov, ki potrebujejo vsakoletne specialistične preglede in slikanje ozadja z retinalno kamero in sledenje bolnikov z degeneracijo rumene pege, ki potrebujejo spremljanje z optično koherenčno tomografijo in enotno beleženje vidne ostrine po ETDRS metodi, ter zdravljenje in spremljanje glavkomskih bolnikov.

Delovni čas

Optika

Delovni čas
Optike Preskar:

Ponedeljek od 8 do 18
Torek od 8 do 18
Sreda od 8 do 18
Četrtek od 8 do 18
Petek od 8 do 18
Sobota od 8 do 13

Praznični delovni čas:

24.12.2021 8.00 - 14.00 in
31.12.2021 8.00 - 14.00

Očesna ordinacija

Pon. : 7.30 – 14.00
Tor. : 7.30 – 14.00
Sre. : 15.00 - 20.00
Čet. : 7.30 – 14.00
Pet. : 7.30 - 13.00
Vsak 1. ponedeljek : 7.30 – 14.00, 16.00 – 20.00
Vsako prvo soboto : 7.30 – 14.00

Na pregled se lahko naročite osebno, preko telefona – 031 38 20 20 ali kontaktnega e-obrazca

031 38 20 20